Peace Café in Gothenburg, Sweden

Lever vi i en fredlig värld? De flesta av oss skulle förmodligen svara nej på denna fråga pga alla våldsamheter vi dagligen ser på nyheter och sociala medier. Mycket utav detta är dock en illusion och i själva verket är världen, statistiskt sätt, mer fredlig idag än någonsin förr. Så varför känner vi oss så distanserade till denna fred? Hur kan vi ta del av den? Och hur gör vi för att världen ska bli ännu fredligare?

Nu initieras Peace Cafés som en möjlighet för människor att komma tillsammans och diskutera dessa frågor i en lättsam och trevlig miljö.

Vi på Initiatives of Change tror starkt på Gandhis uppmaning om att vara förändringen man vill se i världen, så därför hoppas vi att detta initiativ kommer bidra till de spännande och viktiga dialoger vi tror behövs för att styrka freden inom såväl individen som det lokala samhället och världen i helhet.

DATUM: 2018 02 20    KL 18:00 – 20:00

PLATS: IOFC mötesplats, tredje Långgatan 28, Göteborg

FÖR DIG SOM: Vill samtala om fred och få reda på mer om lokala organisationer som arbetar för fred.

TEMOR: 

Fred i världen börjar med fred i Göteborg som börjar med fred i mig själv

  • Fred med Jorden
  • Möt lokala organisationer som arbetar för fred bl.a
    • Initiatives of Change
    • Peace Education Program
    • Omställningsnätverket och inre omställning

FREDSCAFÉ: Mötet är inte vanligt Café med servering utan vi använda oss av World Café metodiken – små samtalsgrupper kring angelägna ämnen.

DIN ORGANISATION: Vill du presentera din organisation, förbered gärna en presentation i Pecha Kucha- stil. Vi använda oss av 20 bilder på 15 sekunder var. Läs mer om metodiken här. Kontakta oss så vi vet att du komma!

ANMÄLNING: Caféet är gratis, anmälningar via denna länk

ÖVRIGT: För mer information kontakta arrangören Stephen Hinton på 0730311625